Programa

 

Aquest ballet té com a origen la comèdia de William Shakespeare “El somni d’una nit d’estiu”. És un ballet en un acte originalment creat per Marius Petipa en 1876 sobre l’obra musical de Felix Mendelssohn, però en l’últim segle també va tenir molt d’èxit en versions més neoclàssica de nombrosos coreògrafs com Balanchine, Ashton o Neumeier.
La tradició relaciona aquesta nit amb amor i màgia, en la qual éssers mortals i sobrenaturals s’embullen en històries i encanteris d’amor.
Ballet adaptat per Vincent Gros.

L’acció es desenvolupa en un bosc prop del palau de Teseu, duc d’Atenes. Una complexa intriga sentimental comença amb la baralla domèstica entre Oberon, rei de les fades, i la seva esposa Titania.
Enmig d’aquesta disputa apareixen en el bosc les parelles formades per HermiaLisandro i Helena – Demetrio que acaben sent víctimes dels encanteris que Oberon provoca. Aquests encanteris afectessin els protagonistes que van canviant de parella enamorada en funció de l’encanteri i fins i tot la mateixa Titania s’enamora del personatge Bottom al qual Oberon ha transformat el cap en la d’un ase.
Finalment, tot es resol feliçment, Oberon i Titania es reconcilien i les dues parelles anuncien unes noces dobles. En el palau del duc hi ha desfilades i balls en honor a les parelles de jovençans. Quan acaben les celebracions tornem a la casa de Oberon i Titania, que ara estan junts en harmonia.

 

Repartiment

Natalia Perez: Titania
Liam Farrsac: Oberon
Ariadna Llobet: Hermia
Joaquín Rodríguez: Lisandro
Erola Alonso: Helena
Yago Canadell: Demetrio
Anthony Barriga: Bottom

Fades:
Clara Jorba
Isabella Ogando
Martina Llobet
Vasylyna Lyalyk
Angela Alonso
Natàlia Garcia Jarque
Ainara Vidal

 

Dia: 14/07/2023

Hora: 19h

Lloc: Teatre del Casinet d'Hostafrancs